Never go full craft.
Never go full craft.
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Viking sörfőző: sámán, díler, patikus

Legalábbis valami ilyesmi jön le a Munchies fasza cikkéből. Az viszonylag közismert tény, hogy a komló elterjedése előtt még mindenféle fűszerrel és gyógynövénnyel ízesítették a söröket a sötétebb időkben, de a hallucinogének tudatos alkalmazásáról én sem nagyon olvastam eddig. Szerencsére pont egy ilyen kísérletről szól William Bostwick írása, amiből kiderül, hogy a beléndek használata annyira nem volt példa nélküli, hogy Pilsen egyenesen a nevét köszönheti a növénynek, vagy hogy a skandináv sörfőzők még a Szent Antal tüzeként ismert ergotizmus gabonabetegséget okozó parazita gombát is belefőzték a sörbe.

Advertisement

Na, ezek közül érthető okokból egyiket sem merte kipróbálni a sámánisztikus élményre vágyó szerző, úgyhogy végül egy témában jártas házisörfőző tanácsára fekete ürmös sörrel kísérletezett. Az eredményt nem lövöm le, további részletekért és csattanóért olvassátok el az eredeti cikket.

Ha követnéd a Kohatut: Facebook

Share This Story

Get our newsletter