Never go full craft.
Never go full craft.
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

#Mashtag vol. 2: ezt a szavazást szeretni fogod!

A BrewDog ismét nekiugrott a Mashtag sörnek, úgyhogy ha részt akarsz venni valami igazán közösségiben, még megteheted. Ha nem tudnád, miről is van szó: hétfőtől péntekig minden nap három opció közül választhatsz a sör különböző paramétereit illetően, a BrewDog pedig ez alapján fogja elkészíteni azt. Hétfőn kiderült, hogy egy vörös ale lesz, tegnap a különleges malátaösszetétel és a 9% alkoholtartalom dőlt el, ma pedig a komlókör van soron. Én az angol és a nemzetközi csomag közt hezitáltam, mert a Challenger az egyik kedvencem, de hát a Motueka is, és mivel eredetileg utóbbit szántam a blog nevének -hihetetlen, hogy foglalt volt a kinján-, végül erre a verzióra szavaztam. Holnap az lesz a kérdés, hogy milyen speciális őrülettel csavarják majd meg a sört, úgyhogy én titkon remélem, hogy görögdinnyét is szavazhatunk majd bele, legalább értelmét nyerné az ezeréves skót vicc. Végül pénteken a címketervekkel zárul az online közösségi főzés. Szavazni a blogjukon, facebookon és twitteren lehet minden nap 10 és 20 óra közt, kivéve talán pénteken, de erről majd még írnak.

Illustration for article titled #Mashtag vol. 2: ezt a szavazást szeretni fogod!
Advertisement

Ja, a tavalyi Mashtag végül egy mogyoró- és tölgyfachipságyon érlelt, új-zélandi komlókkal főzött amerikai brown ale lett. Kóstoltam, és hogy őszinte legyek, bár jó sör volt, egyáltalán nem vágtam tőle hanyatt magam. Durván száraz pörkölt aromákkal nyitott, valamint az alkohol is zavaróan dominált, de szerencsére a tölgyfa hozta a kókuszos-vaníliás jegyeket is, amit én nagyon szeretek, és kellett is ide, főleg, hogy a komlóaromák mintha teljesen eltűntek volna. Színében enyhén vöröses, de inkább mélybarna lett a sör, sárgás habja vékonyka, de tartós. Ízben szintén a -néha túlságosan is húzós- pörkölt jelleg dominált, mindemellett kicsit vizes érzete volt, hiányzott belőle a testesség; szerintem ha nem erjesztik 7.5% alkoholtartalomig, jobb sör lehetett volna belőle, de hát akkor ezt kérte a többség. Bevallom, hogy a mogyorós aromákat még úgysem nagyon sikerült felfedeznem a sörben, hogy szándékosan kerestem.

Remélem, hogy a mostani azért izgalmasabbra sikerül, kapni biztos lehet majd nálunk, úgyhogy nyomás szavazni!

Advertisement

A Kohatut itt követheted: Facebook; Twitter

Share This Story

Get our newsletter