Never go full craft.
Never go full craft.

Magyar sörsikerek, ember! [Frissítve!]

A hétvégén lezajlott Dublinban az idei Alltech Craft Brews and Food kiállítás, ahol 24 ország 469 indulója közül számos magyar sör is éremmel tért haza. Konkrétan:

  • Arany: Csupor Sör - Bunny Hop
  • Ezüst: Zip's brewhouse & Hatodik Íz - Pineapple Saison Noir (furcsa mód a hivatalos eredmények között nem látom, de ez a Facebookra posztolt kép bizonyíték erejűnek tűnik)
  • Bronz: Zip's brewhouse - Black IPA; Horizont Sörök - Flamand Porter és Japán Búza; Legenda Sörfőzde - Horse Juice (az Index cikkéhez: a barley wine-t itthon sem árpasörnek -hiszen a sörök durván 99%-a árpamalátából készül-, hanem árpabornak fordítjuk); Reketye Sörfőzde - Ravasz Hód; Csupor Sör - Tántorgó ParIPA; Kaltenecker - Weizen 12° és Brokát 13° Dark Lager
Advertisement

Az eredményekhez gratulálok, a díjazottak teljes listáját pedig itt találjátok; a verseny nagydíját tavalyhoz hasonlóan idén is a dán Coisbo Beer vitte el, ezúttal egy sherryhordóban érlelt Russian Imperial Stouttal. Az Alltech ezenfelül májusban ismét megrendezi a lexingtoni fesztivált, ahová a mostani szereplést és a tavalyi sikereket is figyelembe véve valószínűleg szintén meghívják majd a fenti magyar főzdéket.

Illustration for article titled Magyar sörsikerek, ember! [Frissítve!]
Advertisement

FRISSÍTÉS:
Ugyan lennének még elhallgatnivaló sikereink, de nem erről van szó, csak kis túlzással mire kapcsoltam, már el is felejtettem, hogy nem ez volt az egyetlen verseny az utóbbi napokban. Szerencsére más oldalak nem aludtak el ennyire, úgyhogy csak linkeket adok:

  • A kassai Biela Vrana versenyről dobogós helyezéssel tért haza Pethő Zsombor, Bajkai Tibor és Kelemen Ottó: összefoglalóért a Mese Habbal posztját, részletes eredményekért pedig ezt a linket ajánlom.
  • A csehországi Taborban megrendezett sörfesztiválon pedig a Szent András Sörfőzde és a Zip's brewhouse söreit díjazták: cikk az Indexen, részletes eredmények meg erre. Kis kiegészítés ide, hogy bár nem említik, de egész pontosan itt a Zip's és a svéd Brewski kollaborációban főzött söréről van szó.
Advertisement

A Kohatut a Kinján kívül itt és itt is követheted.

Share This Story

Get our newsletter