Never go full craft.
Never go full craft.
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Heló, a nevem Vlagyimir, és nem vagyok buzi [frissítve]

A 2014-es téli olimpia kapcsán szinte naponta érkezik valami közlemény vagy videó, amiben különféle szervezetek bírálják Putyin és Oroszország melegellenes politikáját és törvényeit, mindez pedig a világ leghíresebb és leghírhedtebb punk sörfőzőit sem hagyta hidegen. A skót BrewDog már korábban is aktívan reflektált a világot érintő nagyobb eseményekre, Vilmos és Katalin esküvőjére például egy ajzószerekkel megspékelt főzetet dobtak piacra, a 2012-es londoni olimpiára meg kvázi energiaitalt alkottak, most pedig Putyint pécézték ki maguknak.

Illustration for article titled Heló, a nevem Vlagyimir, és nem vagyok buzi [frissítve]
Advertisement
Illustration for article titled Heló, a nevem Vlagyimir, és nem vagyok buzi [frissítve]

Ironikus közleményükben nem győzik hangsúlyozni, hogy a Hello My Name Is Vladimir dupla IPA nem a buziknak készült, hanem olyan über-heteroszexuális alfahímeknek, akik imádnak félmeztelenül, oldalukon késeket hordva lovagolni, feszülős úszógatyában horgászni, vagy éppen izmos férfiakkal hemperegni a tatamin.

Advertisement

A recept alapján -extra pale ale és valamilyen karamell maláta, Citra komló- a főzet önmagában egy elég alap single hop dupla IPA lenne. A csavar igazából a citromfű kínai kúszómagnólia piros bogyójában van, ami állítólag jót tesz a potenciálnak, ezért küldtek is egy rekesszel a Kremlbe, mert erős a gyanújuk, hogy ül ott valaki, akinek szüksége lehet a segítségükre. Mivel lassan mi is oda tartunk, ahova, már alig várom, hogy itthon is elkészítsenek egy hasonló szellemben fogant sört, biztos sokan örülnének neki a budapesti Kremlben Parlamentben.

A lényeg viszont, hogy mivel a BrewDog mögötti szellemiségnek is alapeleme az önkifejezés és a konvencióktól való elrugaszkodás, továbbá hisznek benne, hogy mindenkinek joga van félelem és előítéletek nélkül megvalósítania saját magát, a sör eladásából származó nyereségük 50%-át elnyomott kisebbségeket támogató jótékonysági szervezeteknek fogják továbbutalni. Nálunk tudtommal még egyelőre nem lehet kapni, de nem lepődnék meg, ha a nyaralásról visszatérve a Csakajóban feltűnne pár palack.

Advertisement

Egyébként meg remélem, hogy nem állnak itt meg, és csak idő kérdése a Pussy Riot sör is, hiszen a név eleve úgy jó, ahogy van, ráadásul már régóta szimpatizálnak velük. A posztot pedig nem tudom nem ezzel zárni:

Advertisement

Forrás, képek: BrewDog

Frissítés: Közben Gergő jelezte is, hogy kapható lesz a Csakajósörben Vlagyimir!

A Kohatut itt követheted: Facebook; Twitter

Share This Story

Get our newsletter