Az egész napos sörfőzésből hazaesve kicsit felmásztam a tegnap óta nálunk is elérhető Spotifyra, és éppen fülig érő szájjal hallgatom a Mastodon új koncertanyagát, amikor YouTube oldalukra tévedve ez jön velem szembe:

https://www.youtube.com/watch?v=XaZ2i_…

Valami ilyesmiről kellene szólniuk a zenekarokról elnevezett söröknek, mert egy -amúgy valószínűleg korrektül sikerült- bitterre rátenni Eddiet, vagy az AC/DC nevével piacra dobni egy német pilst körülbelül akkora fantáziára utal, mint kinyomni egy újabb doboz tangát a banda új lemezének borítójával. Szó nincs arról, hogy ne lehetne a Black Tongue-hoz hasonló söröket kapni akár a hazai kínálatban is, de egy 8,3% alkoholtartalmú dupla fekete IPA azért nem egy tömegízlést kielégítő ital. Látatlanban az is dicséretes, hogy Maris Otter, az egyik legjobb minőségű maláta adja a sör gerincét, ráadásul jelenleg itthon is vannak próbálkozások a felhasználására, úgyhogy fogok még róla írni a későbbiekben.

Brent Hinds és Brann Dailor pedig láthatóan igen átszellemülten hallgatják a Signature Brew csapatának tudattágító előadását a különböző sörökről, és kétségem nincs afelől, hogy jól döntöttek ebben a komoly ügyben: a Black Tongue baljós riffjeihez pont ilyen sötétség dukál.

Frissítés: Orgelouse már kóstolta is.

Advertisement

Ha követnél: Facebook; Twitter