Never go full craft.
Never go full craft.
This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Férfitársaim, ez most rohadt fontos!

Bármit is terjesszen a közvélemény és a legtöbb női magazin, ne higgyetek nekik: több friss, egymástól független kutatás is bizonyította, hogy a sör- és húsfogyasztás nemhogy káros, de egyenesen jótékony hatással van a férfiak nemzőképességére. A Loma Linda University Medical School munkatársai négy éven keresztül tartó, 467 férfit érintő kutatásukban arra az eredményre jutottak, hogy a vegetáriánus és vegán férfiak ondója 30%-kal kevesebb és 27%-kal lustább spermiumot tartalmaz, mint a húst fogyasztóké.

Advertisement
Illustration for article titled Férfitársaim, ez most rohadt fontos!

A pontos kiváltó okok nem ismertek, de mindez összefüggésben lehet a vegetáriánus életmód következtében fellépő B12 vitaminhiánnyal, valamint a nagyobb mértékű szójafogyasztás ösztrogénszint-növelő hatásával. Én mondjuk ezen nem is csodálkozom, ma is zeng fejemben egykori tanárunk, Dr. Korány Kornél vegetáriánus velőket rázó mondata: "A szója nem emberi táplálék!". Hasonló eredménnyel zárult a Harvard kutatása is, ahol a zöldséget és gyümölcsöt legnagyobb mennyiségben fogyasztó férfiak spermája 70%-kal bizonyult defektesebbnek - a magyarázatot valószínűleg az ezekkel bevitt növényvédőszer-maradványokban kell keresni.

Advertisement

Még ettől is érdekesebb, amit a University of Rochester kutatói jelentettek be egy múlt héten zajlott honolului konferencián, miszerint az alkoholt fogyasztó férfiaknak nemcsak szexuális teljesítőképessége jobb, de impotenciára való hajlamosságuk is kisebb, mint absztinens társainké. Ugyanezen a konferencián került nyilvánosságra a Boston's Massachusetts General Hospital kutatása, melyben 105 férfit kísértek figyelemmel lombikbébi programok során. Az eredményt már biztos sejtitek: azok, akik naponta legalább egy pint sört fogyasztottak, 57%-os valószínűséggel voltak sikeresek a mesterséges megtermékenyítés során, míg a teljesen józan férfiaknál ez az érték mindössze 28% volt.

Advertisement

Én persze mindig is tudtam, hogy a sör a világ legtáltosabb itala, és az eredeti cikk végén már aztán tényleg jóleső érzéssel töltött el, hogy milyen egészségesen is élek, de ekkor jött a fekete leves (ez a pocsék szóvicc mindjárt értelmet is nyer): az is kiderült, hogy előtte sem elhanyagolható, a svédeknek köszönhetően meg tényleg határokig járatott kávémániám sajnos kompenzálja a hús és a sör jótékony hatását. Ezek után remélem, hogy mihamarabb jön egy kifejezetten coffeestout-specifikus tanulmány is!

Advertisement

[Fotó: saját]

Ha követnéd a Kohatut: Facebook

Share This Story

Get our newsletter